Kolay Haber

COVID-19: D vitamininin koruyucu etkisi nedir?

Sağlık

Haberkolay.net –  D vitamini eksikliği, COVID-19 geliştirme riskini artırıyor gibi görünüyor. Bu bulgunun geniş kapsamlı etkileri olabilir, çünkü birçok insan D vitamini bakımından yetersizdir ve D vitamini içeren besin takviyeleri potansiyel olarak koruyucu bir etkiye sahip olabilir.

D vitamini eksikliği COVID-19 riskini nasıl etkiler?

Chicago Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmada, araştırmacılar D vitamini eksikliği ile artan COVID-19 riski arasında bir bağlantı buldular. Sonuçlar İngilizce " JAMA Network Open " dergisinde yayınlandı . Çalışmaya yaklaşık 500 kişi katıldı Retrospektif çalışmaları için araştırma grubu, daha sonra COVID-19 için test edilmeden önce bir yıl içinde D vitamini seviyeleri ölçülen 489 kişiyi inceledi.

Tedavi edilmemiş D vitamini eksikliği (<20ng / ml) olan kişilerde pozitif bir COVID-19 testi sonucu olasılığının, yeterli D vitamini seviyesine sahip kişilerde neredeyse iki kat daha yüksek olduğunu gösterdi.

D vitamini eksikliğinin tipik etkileri nelerdir?

Robert Koch Enstitüsü'ne ( RKI ) göre, D vitamini eksikliğinin kemik sağlığı üzerinde ciddi etkileri olabilir . En ciddi sonuçlar kemiklerin dekalsifikasyonu ve nihayetinde kemiklerin yumuşamasıdır. Örneğin yetişkinlerde, kireç giderme, destekleyici kemiklerin deformasyonuna, kemik ağrısına, kas güçsüzlüğüne ve güçte azalmaya yol açabilir.

D vitamini eksikliğinin katkıda bulunabileceği bir başka durum da osteoporozdur . D vitamini viral solunum yolu enfeksiyonlarına karşı korur Chicago Üniversitesi Tıp Merkezi'nden araştırmacılar, D vitamini, bağışıklık sisteminin işlevi için de önemlidir ve önceki çalışmalar, D vitamini takviyelerinin viral solunum yolu enfeksiyonları riskini azaltabileceğini zaten göstermiştir.

Yeni istatistiksel analiz şimdi bunun COVID-19 için de geçerli olabileceğini gösteriyor. D vitamini ucuz ve güvenlidir Araştırmacılar, D vitamini eksikliğinin tedavi edilmesinin COVID-19 riskini etkileyip etkilemediğine dair nihai anlayış, yerel, ulusal ve küresel olarak büyük önem taşıyabilir.

D vitamininin avantajları ucuz, güvenli ve kolayca bulunabilmesidir. COVID-19'a karşı koruma sağlamak için gıda takviyeleri? Araştırma ekibi, D vitamini takviyesinin COVID-19 riskini ve ciddiyetini azaltıp azaltamayacağını belirlemek için artık deneysel çalışmalara ihtiyaç olduğunu söyledi. Belirli popülasyon grupları için hangi D vitamini takviyesi stratejilerinin en uygun olduğu da araştırılmalıdır. Daha fazla araştırma zaten başlatıldı. (gibi)

Önemli not: Bu makale yalnızca genel bilgileri içerir ve kendi kendine teşhis veya kendi kendine tedavi için kullanılmamalıdır. Doktor ziyareti yerine geçemez.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.